Een dekbed is onze ‘ thermostaat ‘, het moet zorgen voor een lekker slaapklimaat. Niet te warm en niet te koud. Warmteklassen geven de ‘isolatiewaarde’ van een dekbed aan. Wilt u het warmer of kouder? Licht of zwaar? Soepel of stroef? Of toch liever 1 dekbed voor het hele jaar?

Dons

Van alle vulmaterialen is kwaliteitsdons het beste in staat uw lichaamswarmte vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie dan normaal dons. Het neemt transpiratievocht sneller op en staat het ook weer sneller af aan de omgeving.

De weving van de tijk van goedkope dekbedden en kussens is van minder goede kwaliteit. Om kosten te besparen is het niet dicht genoeg geweven, waardoor de huismijt zich gemakkelijk nestelt in de tijk van het product. Al onze donzen kussens en dekkbedden zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label staat er garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. De dekbedden van Jonk worden zelfs per vak één voor één gevuld en kunnen dus nagevuld worden. Als u achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig aangepast worden naar uw wens. Door deze tevredenheidsgarantie bent u zeker van uw ideale warmte isolatie. De meeste modellen zijn ook nog voorzien van knoopsgaten; met behulp van manchetknopen kunt u de dekbedden eventueel aan elkaar koppelen tot de voor u ideale uitvoering.

Wol

Wol werkt als een natuurlijke airconditioning. Het beschermt schapen ‘s winters tegen de bitterste kou en geeft de dieren in de zomer een verkoelende mantel. En dat doet de wol ook in uw dekbed. Het bestaat uit miljoenen veerkrachtige gekrulde wolvezeltjes. Die bevatten van nature veel lucht, waardoor de wol optimaal kan isoleren en ventileren. Daarnaast geeft de krulling (of kroezing) het materiaal een grote vormvastheid en veerkracht. Met andere woorden: het geeft extra body aan onze wollen slaapcollectie.

Een goede gezondheid is onbetaalbaar. Een dekbed kan een grote bijdrage leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam terwijl u slaapt. Wol is bovendien rijk aan lanoline (wolvet), wat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar antireumatische werking.

Een greep uit ons assortiment